Valencia preokretom do tri boda
Valencija je osvojila nova tri boda

Mata i Silva slomili Xerez

Valencia preokretom do tri boda

M. Maksimović

U posljednjoj utakmici odigranoj utorak Valencija je kao domaćin pobjedila neugodni Xerez 3:1.Gosti su prvi poveli, ali je Valencija zahvaljujući Mati i Silvi stigla na kraju zasluženo do tri boda koja su u ovom trenutku vrijedna trećeg mjesta.

Gosti su poveli u 37.minuti, brzu akciju Viktora i Armenterosa završio je golom ovaj drugi iako su
igrači Valencije reklamirali opsajd a do odlaska na odmor Mata je stvari vratio na početak. U 45.minuti je izveo slobodan udarac i efektno je pogodio za izjednačenje.

Stvari su polako počele dolazi na svoje mjesto u nastavku utakmice. Igrala se 57.minuti kada na dodavanje Silve, Mata preciznim udarcem Potvrda konačne pobjede Valencije stiže u 67.minuti. Ovaj put je Mata dao opotrebljivu loptu paralelno sa gol aut linijom, Silva je pravovremeno utrčao i ispred Renana poslao loptu u mrežu gostiju. Gosti su utakmicu zaključili sa desetoricom jer je Redondo dobio drugi žuti karton u samoj završnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.