Valenciennes na neuslovnom terenu savladao Evian

Ligue 1, 19. kolo

Valenciennes na neuslovnom terenu savladao Evian

Edmir Škorić

Prvu nedjeljnu utakmicu 19. kola francuske Ligue 1 odigrali su Valenciennes i Evian, a na kraju je domaćin slavio s 2:1. 

Po neuslovnom terenu i kiši Valenciennes je bio uspješniji od Eviana, koji se dosta dobro držao do isključenja jednog njihovog nogometaša.

 

Gregory Pujol je u 14. minuti zatresao mrežu Eviana, ali gosti uzvraćaju ubrzo, pa u 32. minuti Saber Khelifa pogađa za 1:1, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

 

U nastavku napadi Valenciennesa, Evian se uglavnom branio, a onda Djakaridja Kone iz čista mira, negdje na polovici Valenciennesa, s dvije noge ulazi klizeći Opi N'Guetteu i dobiva direktan crveni karton.

 

Igrača više domaćin koristi samo dvije minute kasnije. Sjajno je rezervista Jose Saez primio loptu i matirao Bertranda Laquiatu za konačnih 2:1. Treba kazati da je u 50. minuti domaćin mogao povesti, ali je Mathieu Dossevi promašio penal.

 

Ligue 1, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Valenciennes - Evian 2:1 (Pujol 14, Saez 74/ Khelifa 32)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.