Valenciennes namučio Lille

Ligue 1, 10. kolo

Valenciennes namučio Lille

Edmir Škorić

Nogometaši Lillea stigli su do treće prvenstvene pobjede, jer su pred svojim navijačima danas, rezultatom 2:1, savladali Valenciennes. 

Lille ove sezone nije ni približno dobra momčad kao protekle, pa se iz utakmice u utakmicu bori da pronađe pravu formu i da konačno uveže nekoliko dobrih rezultata. U prvenstvu, ipak, igraju malo bolje u posljednje vrijeme, jer su u posljednje tri utakmice (računajući i današnju) osvojili sedam bodova.

 

Za Valenciennes je ovo bio prvi poraz nakon četiri vezane utakmice u kojima nisu izgubili. Gaetan Bong je u drugoj minuti autogolom "poklonio" Lilleu rano vodstvo.

 

Carlos Sanchez u svega tri minute razmaka dobiva dva žuta, pa je gostujući sastav bio brojčano slabiji nakon samo pola sata igre. 

 

U 41. minuti Dimitri Payet udvostručuje prednost Lillea, a gostima nadu da mogu ostati neporaženi donosi njihov najbolji igrač Anthony Le Tallec u 71. minuti. Ipak, s desetoricom Valenciennes nije uspio do kraja izbjeći poraz.

 

Ligue 1, 10. kolo:

Lille - Valenciennes 2:1 (Roux 2, Payet 41/ Le Tallec 71)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.