Valenciennes pobjegao sa dna

Francuska, 20. kolo

Valenciennes pobjegao sa dna

Edmir Škorić

Večeras su odigrane tri odgođene utakmice 20. kola Francuske, a najviše je profitirao Valenciennes, koji je pobjedom nad Caenom uspio pobjeći sa dna tabele, dok je Nicea do pobjede došla u posljednjoj minuti utakmice.

Na stadionu Leon Bollee, u meču između Le Mansa i Lillea svi prisutni ostali su uskraćeni za dobru fudbalsku predstavu i golove. Jedini gol na utakmici postigao je Helstad u dresu Le Mansa, no napadač domaćih je bio u nedozvoljenoj poziciji i gol naravno nije priznat.

Michel Bastos je u 28. minuti imao izgledu priliku da dovede goste u vodstvo, ali nedostajala je završnica. Odličnu priliku gostujući napadač propustio je i desetak minuta kasnije.

Drugo poluvrijeme proteklo je u znaku Le Mansa, no lopta jednostavno nije htjela u gol. Tako su domaći navijači tužni napustili Leon Bollee, klub im se još uvijek nalazi u donjem dijelu tabele, tačnije na 15. mjestu.

Nicea je u zadnjoj minuti utakmice došla do pobjede, a strijelac zlata vrijednog pogotka bio je  Hellebuyck. Najprije je Traore u 48. minuti gostima donio prednost, a domaći su izjednačili preko Berenguera desetak minuta poslije. Gosti ipak na kraju zasluženo dolaze do pobjede i nova tri boda koja ih stavljaju na 8. mjesto tabele. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pobjedom protiv Caena na svom terenu, Valenciennes je uspio pobjeći sa dna tabele, a trenutno zauzima 17. mjesto u La Ligi. Nakom samo deset minuta igre Lacourt je donio vodstvo domaćinu, a tačku na "i" postavlja Gael Dani u posljednjoj minuti susreta. Caen se nalazi jedno mjesto ispred Valenciennesa, te oba kluba čeka iznimno teška borba za opstanak u društvu najboljih.

Valenciennes - Caen 2:0 (Lacourt 10, Danic 90)
Nancy - Nice 1:2
(Berenguer 58 / Traore 47, Helleybuck 90)
Le Mans - Lille 0:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.