Valenciennes potopio lidera na tabeli

Marseille poražen sa četiri gola u mreži

Valenciennes potopio lidera na tabeli

A. Haznadarević

Ekipa Valenciennesa priredila je najveće iznenađenje u francuskoj Ligue 1, porazivši lidera na tabeli ekipu Marseillea sa visokih 4:1.

Gosti su do ovog susreta imali stopostotni učinak, a da fenomenalnu seriju ne nastave pobrinuo se Valenciennes.

 

Domaći su bez straha krenuli, pa je već u 16. minutu na semaforu pisalo 1:0 za domaće, a strijelac je bio Gael Danic.

 

U 34. minutu Le Tallec povećava na 2:0, a samo pet minuta kasnije Foued Kadir postavlja rezultat prvog poluvremena i visokih 3:0 za domaćine.

 

U drugom poluvremenu nešto zatvorenija igra, ali ipak tri pogotka iz prvog poluvremena nisu bila sve što smo vidjeli od Valenciennesa, budući da je u 63. minutu Le Tallec postigao i svoj drugi pogodak, odnosno četvrti za svoju ekipu.

 

Marseille je preko Ayewa u prvom minutu sudijske nadoknade uspio samo ublažiti poraz, te sa počasnim pogotkom postaviti konačnih 4:1.

 

Francuska Ligue 1, sedmo kolo:

Valenciennes - Marseille 4:0 (16. Danic, 34.,63. Le Tallec, 39. Kadir/ 91. Ayew)  

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 


szólj hozzá: Valenciennes vs Marseille 4:1 MATCH HIGHLIGHT

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.