Valenciennes slavio u Kneževini, Falcao promašio penal

Ligue 1, 19. kolo

Valenciennes slavio u Kneževini, Falcao promašio penal

Veliko iznenađenje na samom početku 19. kola francuske Ligue 1 pripredili su fudbaleri Valenciennes koji su sa 2:1 slavili gostujuću pobjedu na ekipom Monaca, inače drugoplasiranim sastavom francuskog fudbalskog šampionata.

Interesantno je da je domaći trener najboljeg fudbalera svoje ekipe, kolumbijskog napadača Radamela Falcaa, odlučio ostaviti na klupi za rezervne igrače. 

Na veliko iznenađenje gosti su u 30. minuti susreta stigli do vodstva o 1:0, a sopstvenu mrežu pogodio je kapiten tima iz Kneževine Eric Abidal, što je i bio konačan rezultat prvih 45. minuta. 

Ranieri je već na samom početku drugog poluvremena u igru uveo Falcaa koji je na travnjaku zamijenio Rivièrea. Ipak, da ni Kolumbijac nije svemoguć dokazao je nastavk utakmice, a pobjednik meča odlučen je u 59. minuti kada je Ducourtioux svojim golom udvostručio vodstvo gostiju.

Sve što su domaći fudbaleri uspjeli do kraja bio je gol Rodrigueza u 84. minuti susreta, a prethodno je u 81. minuti susreta Falcao propustio realizovati najstrožiju kaznu.

Ligue 1, 19. kolo:
Monaco – Valenciennes 1:2 (Abidal (AG) 30, Ducourtioux 59 / Rodrigueza u 84)


Potražite više informacija na temu Ligue 1:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.