Valencija sprema 7 miliona eura za Kalinića
Foto: vecernji.hr

Sa Poljuda na Mestallu?

Valencija sprema 7 miliona eura za Kalinića

Edmir Škorić

Španjolski AS tvrdi kako će uskoro na adresu splitskog Hajduka stići ponuda teška 7 miliona eura, upućena hrvatskom reprezentativnom napadaču Nikoli Kaliniću. Čini se da tim sa Mestalle ne odustaje od napadača "bilih".

Na Mestalli se nisu odrekli Nikole Kalinića, pa tako madridski dnevnik AS piše kako "šišmiši" spremaju ponudu od 7 miliona eura, koja bi trebala biti dovoljna da Kalinić napusti Poljud.

Kako će David Villa karijeru nastaviti u jednom od velikih klubova kao što su Chelsea, Real Madrid ili Barcelona, španjolski tim primoran je pronaći zamjenu za svog najboljeg strijelca. Najprije su sa Mestalle razmišljali o dovođenju Ikechukwua Uchea, no 15 miliona eura "šišmišima" je puno, a napadač Recreativo Huelve Javier Camunas (29 godina) čini se prestar je za ukus kluba iz madridskog pregrađa.

Isti dnevnik tvrdi da je u utorak sportski direktor Valencije Fernando Gomez bio u društvu Tome Ercega, menadžera Hajdukovog napadača, a tema je bila, bez dileme, transfer Nikole Kalinića u Valenciju. Hajduk je, čini se, malo popustio, te ovaj put ne traži 10 miliona eura za svog napadača, naime sa Poljuda bi bili zadovoljni da inkasiraju 7 miliona eura.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.