Valenciji bod u Madridu

Novi kiks Reala

Valenciji bod u Madridu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Valencije uspjeli su večeras na Santiago Bernabeu u Madridu osvojiti jedan bod odigravši sa Realom susret bez golova.

Ronaldo je uputio prvi šut prema golu Valencije, ali je njegov udarac završio pored gola. Ronaldo je još jednom fenomenalno šutirao u 7. minuti, a ovaj put je stativa spasila goste. Uzvratio je na drugoj strani Feghouli, također šutem sa distance, no šut je završio pored gola Reala.

U 19. minuti ponovo je Ronaldo imao veliku priliku nakon duplog pasa sa Benzemom. Portugalac je međutim loše šutirao, pa je golman gostiju Guaita sjajno odbranio.

Uzvratila je Valencija u 25. minuti kada nakon šuta Tina Costa kojeg je odbranio Casillas, drugi Costa iz Valencije Ricardo, glavom sa sedam metara pogađa stativu gola Reala.

Zaprijetio je dobro i Pablo Piatti u 34. minuti, no ovog puta Casillas spašava Real, da bi potom na drugoj strani uzvratio Ozil. Guaita je odbranio, te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0.

Tridesetak sekundi u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Ronaldu da se nađe u novoj prilici. Dobro je Portugalac šutirao sa desetak metara iskosa s lijeve strane, ali ponovo je uspješniji bio golman gostiju Guaita.

Odličnu priliku za Valenciju imao je Tino Costa u 54. minuti. Njegov fantastičan šut sa preko 25 metara završio je na prečki gola Casillasa. Zaprijetio je potom golmanu Valencije Angel Di Maria, ali Guaita je fantastično branio večeras.

Još jednu odličnu priliku popularni Šišmiši su imali u 72. minuti. Mathieu je odlično šutirao, a lopta je prošla tik pored lijeve stative gola Reala. Aduriz je četiri minute kasnije pokušao glavom, lopta je otišla preko gola.

Real je uzvratio u 76. minuti. Di Maria je odlično šutirao sa preko dvaedest metara, ali je fantastičnim refleksona Guaita ponovo spasio svojj tim. Zatim je pokušao i Benzema, ali je Francuz loše šutirao.  Minut kasnije Benzema sa desetak metara šutira, golman Valencije brani, ponovo se lopta odbila do Benzeme, ovaj pokušava glavom, ali ponovo fantastično reaguje Guaita i ponovo spašava Valenciju.

Šišmiši su uzvratili u 83. minuti preko Pabla Hernandeza, ali njegov dobar šut završava preko gola. Minut kasnije Jordi Aba je izašao sam pred Casillasa, a ovaj put golman Kraljeva spašava svoj tim sjajnom odbranom.

Uzvratio je također šutem sa druge strane Arbelaoa, Guaita je ponovo bio na mjestu. Benzema je u 82. minuti imao još jednu veliku priliku, no nesavladiv je bio Guaita. Priliku je na kraju imao i Angel Di Maria, ali Guaita je zaista fenomenalao branio, pa je ostalo Real - Valencia 0:0.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.