Valenciji prijeti stečaj!
Gradnja Mestalle skupo koštala

Zbog duga od 50 miliona eura

Valenciji prijeti stečaj!

Jedan od 20 najvećih evropskih fudbalskih klubova, Valencia, nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji zbog obaveze otplate preko 50 miliona duga do kraja godine.

Upravo su u toku pregovori kluba i vodstva banke Bancaja, od koje Valencia moli novi kredit da bi mogla vratiti ogroman dug.

Bancaja bi mogla odobriti hipotekarni kredit temeljem kupoprodajnog ugovora kojim je Valencia stekla zemljište na kojemu se gradi novi stadion Mestalla. Bez kredita, klub bi upao u bezizlaznu situaciju te bi vjerovatno morao biti otvoren stečajni postupak.

To još ne bi značilo gašenje kluba, ali bi stečajni upravitelj bio obavezan osigurati sredstva za namirivanje vjerovnika. To bi najlakše bilo učiniti prodajom najboljih igrača kao što su David Villa, David Silva, Joaquina Sancheza i Carlosa Marchene, a što bi to značilo za sportska postignuća kluba nije teško procijeniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.