Valjićev četvrti derbi: Hoće li ponovo biti neriješeno?

Tri remija i samo dva gola

Valjićev četvrti derbi: Hoće li ponovo biti neriješeno?

Čast da sudi nedjeljni 106. po redu vječiti sarajevski derbi pripala je Ognjenu Valjiću, trenutno najboljem bosanskohercegovačkom sucu.

Valjiću će to biti četvrti put da dijeli pravdu na utakmicama Željezničara i Sarajeva, a u dosadašnja tri navrata je svoj posao obavljao korektno. Interesantno, sve tri utakmice su završene neriješenim rezultatom.

Banjalučki sudac je vodio dvomeč vječitih rivala u Kupu BiH 2014. godine. Na Grbavici je rezultat bio 1:1, a u revanšu na Koševu 0:0. Željezničaru je na toj utakmici u sudijskoj nadoknadi opravdano poništen pogodak, koji bi ga odveo u polufinale najmasovnijeg bh. takmičenja.

Valjić je sudio i prošlosezonski vječiti derbi koji je odlučivao o prvaku. To je i jedini ligaški meč ova dva kluba na kojem je pravdu dijelio naš najbolji sudac, a rezultat je bio 0:0. Vrijedi istaći da je utakmica bila i više nego korektna uprkos velikom ulogu i uzavreloj atmosferi pred gotovo ispunjenim tribinama Koševa. Podijeljena su 'samo' četiri žuta kartona, po dva na obje strane.

Ognjen Valjić je na tri utakmice ukupno podijelio devetnaest žutih kartona, a jedan više su zaradili fudbaleri Željezničara (10:9). Niti jednom Valjić nije dosudio jedanaesterac, niti pokazao crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Valjiću će asistirati linijski suci Goran Dujak iz Odžaka i Dalibor Drašković iz Istočnog Sarajeva, četvrti sudac će biti Enes Đozić iz Sarajeva, dok će peti i šesti biti Admir Šehović iz Sarajeva i Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Meč Željezničara i Sarajeva igra se u nedjelju na Grbavici, s početkom u 15:30 sati. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.