Valladolidu bod, Medunjaninu ni minuta

Primera, 13. kolo

Valladolidu bod, Medunjaninu ni minuta

Adnan Beganović

Odigrana su dva susreta 13. kola španjolskog fudbalskog prvenstva. Atletico iz Madrida slavio je na gostovanju kod Xereza (2:0), dok je Valladolid našeg Harisa Medunjanina uzeo bod na gostovanju kod Seville (1:1).

Sevilla je još jednom razočarala svoje navijače. Ovaj put fudbaleri Seville nisu uspjeli pobijediti slabašni Valladolid koji kući odlazi sa velikim bodom. Valladolid je čak i poveo i to u 33. minuti preko Manucha, da bi Sevilla izjednačila iz jedanaesterca u 45. minuti, a strijelac je bio Fabiano. Naš reprezentativni veznjak Haris Medunjanin svih 90 minuta susreta gledao je s klupe za rezervne igrače.

Derbi začelja večeras su igrali Xerez i Atletico iz Madrida, a više razloga za slavlje nakon 90 minuta imali su fudbaleri Atletica koji u Madrid nose puni plijen. Naime, Atletico je sasvim zasluženo slavio (2:0), a strijelci za momčad iz Madrida bili su Forlan u 29. i Keita u 66. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.