Valladolidu važna pobjeda protiv Seville

I bez Harisa Medunjanina

Valladolidu važna pobjeda protiv Seville

Edmir Škorić

Večeras su odigrane prve dvije utakmice 32. kola španske Primere. Valladolid je i bez bh. reprezentativca Harisa Medunjanina došao do važne pobjede nad Sevillom, dok je Tenerife slavio na gostovanju kod Sporting Gijona.

Valladolid je večeras jednostavno morao pobijediti, iako je ispred sebe imao Sevillu, četvrtoplasiranu momčad španskog prvenstva. No, gosti su igrali bez nekoliko svojih ključnih igrača (Kanoute, Renato, Duscher...), pa su to domaći uspjeli iskoristiti.

Valladolid je bio bolja momčad tokom čitavog prvog poluvremena. Već u 21. minuti opasnost pred golom Palopa. Costa je sjajno prošao lijevom strano, potom prizemno dodao do Manucha, koji u trku sa nekih dvanaest metara šutira iznad gola.

Dvije minute kasnije ponajbolja šansa za domaći tim. Costa je iz kosa s desne strane sa nekih desetak metara sjajno šutirao, no na vrijeme je njegov udarac blokirao Ivica Dragutinović, te na kraju lopta pogađa gredu i odlazi u korner.

Nešto kasnije Alemania majstorski lažnjakom vara Dragutinovića, a onda sa ruba šesnaesterca plasiranim udarcem pogađa gornji dio mreže, iako je Palop već bio savladan.

Ipak, Valladolid do kraja prvog dijela dolazi do prednosti. Aleman u 42. minuti izvodi slobodni udarac iz kosa s desne strane, Costa najvišu u šesnaestercu Seville za vodstvo od 1:0. Desetak minuta nastavka bilo je potrebno domaćoj ekipi da dođe i do drugog gola.

Aleman do svoje druge asistencije dolazi dodavanjem Manuchu, koji je iz prve s petnaestak metara lijevom nogom poslao loptu pod samu prečku Palopovog gola. Gosti su do kraja preko Cale uspjeli smanjiti na 2:1.

U drugom susretu Tenerife je kao gost osvojio zlatna tri boda protiv Sporting Gijona. Roman i Alfaro su bili strijelci za 0:2. Večeras se sastaju još Getafe i Villarreal, a ostali susreti 32. kola Primere su sutra i prekosutra.

Valladolid - Sevilla 2:1
(Costa 42, Manucho 54/ Cala 83)

Početni sastavi:
Valladolid: Jacobo - Del Horno, Nivaldo, Sereno, Lopez - Barragan, Baraja, Borja, Aleman - Costa, Manucho.
Sevilla: Palop - Navarro, Dragutinović, Cala, Adriano - Capel, Lolo, Romaric, Navas, Fabiano, Negredo.

Gijon - Tenerife 0:2 (Roman 71, Alfaro 89)
Početni sastavi:
Gijon: Juan Pablo - Canella, Gregory, Autet, Lora - Camacho, River, Castro, De las Cuevas, Moran - Barral.
Tenerife: Aragoneses - Hector, Culebras, Sicilia, Bertran - Alonso, Roman, Ayoze, Alfaro, Juanlu - Nino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.