Van Basten preuzima Heerenveen

Van Basten preuzima Heerenveen

Midhat Šljivak

Legenda holandskog fudbala Marco Van Basten na kraju sezone, postaće i zvanično novi trener Heerenveena.

Van Basten će na klupi ovog kluba zamjeniti dosadašnjeg Rona Jansa, koji je i sam najavio da po isteku ugovora nema namjeru da nastavi suradnju sa Heerenvenom. Ugovorna obaveza ovog stručnjaka ističe na ljeto.

Ova vijest najviše je iznenadila trenera holandskog prvoligaša FC Zwolle Arta Langelera. Naime on je bio prvi kandidat da zamijeni Jansa na klupi. Osim njega u nekim opcijama se spominjao i Louis van Gaal ali očigledno se odustalo od te opcije.

Van Basten je bio van fudbala od 2009 godine kada se je sporazumno razišao sa Ajaxom. Prošle sezone takođe je bio blizu povratka u Amsterdam, ali pregovori u posljedni tren su propali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.