Van Basten: U Ibrahimoviću često vidim sebe

Legenda Milana o švedskom napadaču

Van Basten: U Ibrahimoviću često vidim sebe

Edmir Škorić

Milanova legenda, Holanđanin Marco van Basten, u razgovoru za La Gazzettu dello Sport, pohvalio je Zlatana Ibrahimovića, rekavši kako u švedskom napadaču česti vidi sebe.

Ibrahimović je u dresu Milana, u dosadašnjem dijelu sezone, postigao 14 golova u 21 odigranoj utakmici. Švedski napadač već sada se pokazao kao pravo pojačanje Rossonera.

"Jako je dobar igrač, važan za momčad. Nadam se da će se sjajan period za njega i klub nastaviti. Čini se da se u ovome trenutki više trude pobjeđivati nego igrati dobor. To je ispravno, kada se rezultati ustabile tada će početi razmišljati o tome da igraju bolju", rekao je Van Basten, a onda i dodao:

"Svako malo vidim sebe u Ibrahimoviću, prije svega u fizičkom aspektu. Strašno je jak i tehnički potkovan. Smatram, ipak, da usporedbe igrača među kojima je veliki jaz u godinama nisu lake, ali i da su bespotrebne".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti