Van Bommel: City me želio kupiti od Milana

Van Bommel: City me želio kupiti od Milana

E. Škorić

Nakon što je Nasri jučer otkrio kao ga je želio dovesti PSG prije nego je otišao u Manchester City, javnosti se na identičan način obratio i Mark van Bommel.

Milanov veznjak, bivši nogometaš Bayerna, dobio je ponudu Cityja, no istu su Rossoneri glatko odbili.

"Manchester City me prvi put pokušao dovesti prošle zime i oni su bili jedan od klubova koji su zainteresirani za mene. No, Milanov stav je jasan, a ja sam jao sretan ovdje i moja obitelj se osjeća kao kod kuće. I kao nogometaš se osjećam dobro u Milanu, svi iskazuju veliko poštovanje prema meni", kazao je van Bommel, što je potvrdio i njegov menadžer Mino Raiola.

"City je napravio pristup za Marka, ali Milanov odgovor je bio jasan. Nije na prodaju pod svau cijenu. Njima (Cityju) treba zamjena za Yayu Tourea koji će neko vrijeme biti odsutan zbog Afričkog kupa nacija i znaju da je Marko u sjajnoj formi i da se sjajno slaže s Nigelom de Jongom. To je razlog što su željeli baš njega".

Van Bommel je u Milan stigao iz Bayerna prošle zime i pomogao je klubu da dođe do Scudetta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.