Van Bronckhorst: Možemo do kraja

Optimizam u redovima Holandije

Van Bronckhorst: Možemo do kraja

Edmir Škorić

Prva prepreka Holandije u knock-out fazi je Slovačka, a iskusni kapiten Giovanni van Bronckhorst smatra da će Tulipani doći do samog kraja.

Holandija i Slovačka svoj meč osmine finala igraju u Durbanu od 16 sati. Tulipani su se sa tri pobjede iz grupne faze plasirali među 16 najboljih, dok su Slovaci iza sebe ostavili aktuelne svjetske prvake Italijane.

"Vjerujem da ćemo postati svjetski prvaci. U momčadi vlada dobra atmosfera i dobro je kada čujete da je veliki broj ljudi u vašoj domovini uz  vas", kazao je van Bronckhorst, te dodaje:

"Gledao sam utakmicu Slovačke protiv Italije i igrali su jako dobro, te su na kraju zasluženo i pobijedili. Slovačka ima jako dobru odbranu, opasni su iz kontranapada. Takav dojam o njima sam dobio nakon utakmice sa Italijom. Bit će teško pobijediti, ali svi mi želimo biti svjetski prvaci i stoga danas moramo trijumfovati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.