Van Bronckhorst odigrao stotu utakmicu

Jubilej za kapitena Holandije

Van Bronckhorst odigrao stotu utakmicu

Edmir Škorić

Giovanni van Bronckhorst se našao u početnoj postavi Holandije na susretu protiv Danske, te je tako iskusni defanzivac ubilježio svoj jubilarni 100. nastup za "tulipane".

Holandija i Danska sastali su se na Soccer City stadionu u Johannesburgu u prvom susretu skupine E, gdje su "tulipani" ostvarili pobjedu rezultatom 2:0, a holandski kapiten Giovanni van Bronckhorst tako je ubilježio svoj jubilarni 100. nastup za Holandiju.

Van Bronckhorst (35) do sada je postigao pet golova za Holandiju, a svoj debi imao je u augustu 1996. godine protiv Brazila. Četvrti je igrač reprezentacije koji je ušao u "klub 100". Tu su i Edwin van der Sar (130 utakmica), Frank de Boer (112 utakmica), te Phillipe Cocu (101 utakmica).

De Boer i Cocu su trenutno na klupi Holandije, kao pomoćnici selektoru Bert van Marwijku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.