Van Buyten propušta Barcelonu

Van Buyten propušta Barcelonu

Odbrambeni fudbaler Bayerna Daniel van Buyten propustiće prvi meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone zbog porodičnih problema.

"Tim je otputovao u Barcelonu bez Van Buytena", kratko je saopšteno na zvaničnoj stranici kluba. Van Buyten je prije nekoliko dana otputovao u Belgiju iz ličnih razloga, na kratko se vratio u Minhen, ali je ponovo napustio ekipu neposredno pred njihov let za Španiju.

Van Buyten je drugi stoper na koga trener Jurgen Klinsman ne može računati za gostovanje u Barcelonu, pošto se prethodno i Lucio povrijedio tokom meča sa Wolfsburgom (1:5).

Klinsman će se tako morati osloniti na Martina Demichelisa i 19-godišnjeg Brazilca Brena, a prvom timu se priključio i član rezervnog tima Holger Badstuber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.