Van der Sar: Mojoj kolekciji nedostaje FA Cup

Van der Sar: Mojoj kolekciji nedostaje FA Cup

Edmir Škorić

Edwin van der Sar, 40-godišnji golman Manchester Uniteda, još nikada nije osvajao engleski FA Cup. Priliku ima ove godine, no njegov United najprije mora pobijediti gradskog rivala Cityja u polufinalu.

Van der Sar je na zalasku svoje karijere, ali sigurno da bi se od gola Manchestera volio oprostiti trofejom FA Cupa, obzirom da nikada ranije nije imao priliku slaviti u tom natjecanju. Crveni vragovi su zadnji put FA Cup osvojili sezonu prije dolaska holandskog golmana iz Fulhama.

"Trofej FA Cupa je nešto što nedostaje mojoj kolekciji, ali to mi neće stvarati nikakav pritisak u sutrašnjoj utakmici. Uostalom, ovo je samo polufinale i na kraju utakmice neće biti nikakvog trofeja niti časti. Očito je da bi bio veliki uspjeh doći do finala i omogućiti sebi priliku za osvajanje naslova", kazao je iskusni golman Uniteda, pritom dodavši:

"Derbi je uvijek bio dobar. To se u zadnje vrijeme još više ističe zbog novca kojeg City trooši u posljednjih nekoliko sezona. Imamo dosta dobrih igrača u svojoj momčadi koji igraju srcem i nadam se da će oni stvoriti razliku. To se dalo primijetiti i na zadnjih nekoliko utakmica".

Polufinalna utakmica FA Cupa između Cityja i Uniteda igra se sutra na Wembleyu u Londonu, s početkom u 18 sati i 15 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.