Van der Sar na tragu najvećih

Golman Man. U. i dalje nepobjediv

Van der Sar na tragu najvećih

U zaostalom susretu 3. kola Premier lige, Manchester United savladao je Fulham sa 3:0 i uspio ne primiti gol 14. put uzastopno.

Holandski veteran na golu Uniteda Edwin van der Sar nakon tog susreta je brojci od 1302 minute bez primljenog gola, što je engleski rekord.
Međutim, Van der Sar je pragu da uskoro postane i svjetski rekorder u broju minuta na golu bez primljenog pogotka.
Evropski rekord trenutno drži Dany Verlinden, koji na golu Club Bruggea 1990. godine nije primio gol 1390 minuta, dok svjetski rekord drži Geraldo Pareira de Matos Filho, poznatiji kao Mazaropi, koji za Vasco da Gamu sezone 1977/78 nije primio pogodak čak 1816 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.