Van der Sar želi osvetu nad Špancima

Još nije zaboravio bolni poraz od prije dvije godine

Van der Sar želi osvetu nad Špancima

A. Haznadarević

Dugogodišnji prvi golman holandske reprezentacije i Manchester Uniteda Edwin van der Sar želi da se njegovi sunarodnjaci osvete Špancima za oduzetu titulu svjetskog prvaka u Južnoafričkoj republici prije dvije godine.

Holanđanin će za razliku od prošlih prvenstava biti samo navijač svoje reprezentacije, za koju smatra da se prije svega mora izboriti za prolazak u jednoj jako teškoj grupi sa Nijemcima, Portugalcima i Dancima, a nakon toga će možda biti i lakše.

"Holandija je u veoma teškoj grupi, ali i posljednjih nekoliko puta smo bili u takozvanoj 'grupi smrti' kao sada, i mislim da smo je odlično prošli te se nadam da će se tako nešto ponoviti."

Na pitanje novinara koju reprezentaciju vidi kao favorita za osvajanje Eura, odmah na prvo mjesto istiće aktuelne prvake, reprezentaciju Španije koja im je nanijela onaj neugodni poraz u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine.

"Favoriti Eura su Španci, imaju veoma jaku ekipu sa odličnom generacijom mladih fudbalera i bili su nevjerovatni na prošlom Svjetskom prvenstvu", smatra Van der Sar, koji je zatim pokušao motivisati svoje reprezentativce prisječajući se upravo tog bolnog poraza koji im je nanijela momčad Vicente del Bosquea:

"Nadam se da će se osvetiti Špancima za poraz u finalu prije dvije godine", poručuje bivši golman holandske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti