Van der Vaart: HSV zaslužuje da igra Bundesligu

Vezista njemačkog kluba vjeruje u opstanak

Van der Vaart: HSV zaslužuje da igra Bundesligu

Fudbaler Hamburger SV-a Rafael Van der Vaart siguran je kako njegov tim zaslužuje igrati Bundesligu i naredne sezone. 

HSV je u prvoj utakmici baraža za opstanak u Bundesligi odigrao samo 0:0 na domaćem terenu protiv Greuther Furtha, pa će konačna odluka pasti u nedjelju u Furthu. 

"Oni su počeli veoma dobro, a mi smo kasno ušli u utakmicu, ali smo bili bolji u drugom poluvremenu", rekao je nakon sinoćnje utakmice holandski reprezentativac.

"Imamo dobre šanse za pobjedu i znamo da moramo da se popravimo za nedelju. Ipak, ostajemo pozitivni, klub je sjajan i zaslužuje da ostane u Bundesligi", zaključio je Van der Vaart. 

HSV je jedini klub u Bundesligi koji nikad od njenog nastanka nije ispao u niži rang, pa će priliku da tako i ostane imati u nedjelju u 17 sati u Furthu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.