Van Der Vaart na meti Arsenala
Rafael van der Vaart

Van Der Vaart na meti Arsenala

Arsenal je navodno spreman ponuditi sedam miliona eura Realu za njihovog Holanđanina Rafela van der Vaarta.

U prilog realizaciji ovog transfera ide i činjenica da je Van Der Vaart izjavio kako mu je želja otići u Englesku, a Real mu sigurno neće praviti probleme pri odlaku iz Madrida.

“Zaista želim da odem u Englesku. Za sada imam ponude brojnih klubova iz Njemačke, Španije i Italije, a i Martin Jol me zvao da se vratim u Ajax. Ipak, želim otići u Premier ligu i znam gdje želim igrati”, rekao je Van Der Vaart.

Relativno niska cijene odštete na reprezentativca Holandije privukla je mnoge klubove, među njima i Arsenal, koji bi s obzirom na Rafaelovu želju da se oproba u Premier ligi, mogao biti i prvi favorit za njegovo dovođenje na Emirates.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.