Van Der Vaart odlazi iz Reala
Rafael van der Vaart

Van Der Vaart odlazi iz Reala

Budućnost Rafaela van der Vaarta u Real Madridu postala je neizvjesna od kako je na čelo kluba stigao Florentino Perez.

Reprezentativac Holandije i član čuvene Ajaxove škole fudbala jučer je i javno izjavio kako sigurno ovog ljeta napušta Santiago Bernabeu.

“Trener Mauricio Pellegrini mi je jasno rekao da cu veći dio vremena naredne sezone provoditi na klupi. Iz tog razloga nema smisla da i dalje ostanem u Madridu”, rekao je Van Der Vaart.

“Real želi da me proda za cijenu po kojoj su me kupili i iz tog razloga potpuno razumijem činjenicu da klubovi ne žele žuriti sa ponudama. Svi se nadaju da će Real smanjiti odštetne zahtjeve kako se ljeto bude bližilo kraju”, dodao je Van Der Vaart.

Nekadašnji kapiten Hamburga, u koji je stigao iz Ajaxa, dodao je i to kako bi povratak u Njemačku bio dobra opcija.

“Povratak u Hamburg bez svake sumnje je dobra opcija za mene, ali Njemačka nije jedino odredište gdje bih mogao nastaviti karijeru. Meni je najvažnije da redovno igram utakmice, jer ne želim izgubiti mjesto u reprezentaciji Holandije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi naredne godine”.

Za Van Der Vaarta su se kod Reala ovog ljeta raspitivali Liverpool, Inter, Hamburg i Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.