Van der Vaart razočaran zbog izostavljanja sa spiska

Neće nastupiti u prvim mečevima kvalifikacija

Van der Vaart razočaran zbog izostavljanja sa spiska

A. Haznadarević

Selektor Holandije Louis van Gaal u prvim kvalifikacionim mečevima nije računao na nekoliko standardnih reprezentativaca, među kojima se našao i Rafael van der Vaart, koji je doživio veliko razočarenje kada je shvatio da neće nastupiti u nacionalnom dresu.

Van Gaal je pomenutu odluku opravdao s tim da nekim igračima treba vremena dok riješe sve poslove oko transfera, što Van der Vaart smatra potpuno nepotrebnim: 

 

"Potpuno sam spreman i zaista sam želio biti dio momčadi u susretu protiv Turske. Veoma sam razočaran što sam izostavljen iz reprezentacije. Mislim da se uvijek nešto događa u životu fudbalera, a sada ne želim govoriti nešto više o ovoj situaciji", rekao je Holanđanin. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.