Van der Vaart želi veću minutažu
Vaart nezadovoljan u Madridu

Van der Vaart želi veću minutažu

Edmir Škorić

Dolaskom Juande Ramosa na klupu "kraljeva", Van der Vaart sve manje igra, što ga sve više udaljava od nacionalnog dresa. Holanđanin je toga svjestan i postoji mogućnost da napusti klub krajem ove sezone.

Obzirom da u zadnje vrijeme dobija malu minutažu u dresu Reala, Vaart razmišlja o odlasku iz Madrida, a za holandski list De Telegraaf, priznao je da mu godi interesovanje novog trenera Chelsea, Guus Hiddinka.

"To mi laska kada se neko poput Guus Hiddinka interesuje za mene, jer on je jedan od najboljih trenera".

Ove sezone počeo je tek deset utakmica za Real, i 26-godišnjak je jasno, isfrustriran sa svojim trenutnim statusom u klubu.

"Jasno je da trener Juande Ramos nema povjerenja u mene."

Selektor Holandije Bert van Marwijk je Vaartu dao na znanje da mora igrati u svom klubu, kako bi bio i u konkurenciji za nacionalni dres.

"Trener mi je dao na znanje da moram igrati u klubu, da bih igrao i za reprezentaciju. Ako želim biti u konkurenciji za Svjetsko prvenstvo, moram ozbiljno razmišljati o prelasku u drugi klub", završio je bivši igrač njemačkog HSV-a.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.