Van der Vaart: Želimo kući kao pobjednici

Holandija u polufinalu protiv Urugvaja

Van der Vaart: Želimo kući kao pobjednici

Edmir Škorić

Prvi polufinalni ogled Svjetskog prvenstva igra se sutra, kada će prolaz u veliko finale tražiti Holandija i Urugvaj.

Oporavak Rafael van der Vaarta dobra je vijest za holandskog selektora Bert van Marwijka, koji će na zvijezdu madridskog Reala računati u sutrašnjem duelu.

Vaart je dosad na Svjetskom prvenstvu upisao 212 minuta. I dok je njegov oporavak dobra vijest za selektora Oranja, sa Van Marwijkovog spiska izostat će Nigel De Jong i Gregory van der Wiel. Obojica su suspendirani.

"Zemljaci nas žele vidjeti kako osvajamo Svjetsko prvenstvo. Svi to želimo više od svega i znamo da imamo talenta da se kući vratimo kao pobjednici", kazao je veznjak madridskog Reala Rafael  van der Vaart, a selektor Bert van Marwijk dodao:

"Gledali smo utakmice Urugvaja, a i upoznati smo sa nekim njihovim igračima. No, bit će to zaista teška utakmica", kaže Van Marwijk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.