Van Dijku baš i ne ide u Liverpoolu

Treba vremena da se adaptira

Van Dijku baš i ne ide u Liverpoolu

Endin Čaušević

Holandski defanzivac Virgil van Dijk ove zime pojačao je Liverpool u koji je stigao iz Southamptona za vrtoglavih 75 miliona funti.

Van Dijk je na Anfield stigao kao veliko pojačanje, ali još uvijek nije pokazao zbog čega je plaćen čak 75 miliona funti. Holanđanin se našao na meti navijača Redsa nakon sinoćnje utakmice protiv Tottenhama kada je domaći tim ispustio pobjedu u posljednjim sekundama.

Ovaj fudbaler je skrivio penal duboko u sudijskoj nadoknadi nakon čega je Harry Kane postavio konačnih 2:2. Jasno je da Van Dijku baš ne ide na početku karijere u dresu Liverpoola, a to pokazuje i statistika.

Van Dijk je odigrao pet utakmica za svoj tim, ekipa je primila devet golova i nijednom nije uspjela sačuvati svoju mrežu u nekoj od ovih utakmica. Šlag na tortu je i taj penal kojeg je Holanđanin skrivio sinoć u derbiju protiv Pijetlova. Još jednom da napomenemo, plaćen je 75 miliona funti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi