Van Gaal doveo igrača za klupu
Foto: EPA

Menadžer Uniteda potvrdio

Van Gaal doveo igrača za klupu

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal, saopćio je kako ovoljetno pojačanje kluba Mateo Darmian, neće biti prvi izbor na poziciji desnog beka.

Holandski stručnjak prednost na ovoj poziciji daje Ekvadorcu Antoniju Valenciji, što je i potvrdio za engleske medije.

"Doveli smo Darmiana kako bi bio rezervna opcija na desnom beku. Na toj poziciji Antonio Valencia ima prednost", rekao je Van Gaal.

Darmian je prije nekoliko dana potpisao četverogodišnji ugovor s Crvenim đavolima, a tim s Old Trafforda ga je platio 13 miliona funti.

Karijeru je počeo u Milanu, gdje nije dobio adekvatnu priliku, te biva posuđen Padovi, a nakon toga prodan Palermu.

Nakon samo jedne sezonu u Palermu, gdje se nije uspio ustaliti u startnoj postavi prodan je Torinu. U ovom timu je Darmian doživio pravi procvat karijere i tu ostaje četiri sezone. Odigrao je 152 susreta i bio jedan od najboljih igrača Torina i Serije A.

Prošle godine je debitovao za seniorsku reprezentaciju Italije. U nacionalnom dresu Darmian je nastupio 13 puta, ali se nije uspio upisati u strijelce.

Njegove sjajne igre nisu prošle nezapaženo, te karijeru nastavlja na Otoku.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.