Van Gaal likuje, Ferrara razočaran
Veliko slavlje Bavaraca

Bavarci šokirali Italiju

Van Gaal likuje, Ferrara razočaran

Adnan Beganović

Trener Juventusa Ciro Ferrara nakon poraza od Bayerna i ispadanja iz Lige prvaka nije krio svoje razočarenje, dok je s druge strane trener Bavaraca Louis van Gaal bio oduševljen.

"Razočaran sam zbog kluba, igrača i navijača. Ispadanje iz Lige prvaka boli. Osvojili smo nula bodova iz zadnje dvije utakmice, nismo uspjeli iskoristiti situaciju koja je nama išla u prilog i na kraju smo sve upropastili", rekao je razočarani Ferrara te dodao:

"Bayern je bio superioran u svakom pogledu, a mi smo pružili jako malo. Teško mi je sada reći što je pošlo po zlu, ali nemamo opravdanja. Ovo je takmičenje u kojem stalno moraš biti motiviran i stalno biti na nivou."

Iako je bio ped velikim pritiskom od samog dolaska na klupu Bavaraca holandski stručnjak uspio je u misiji i nakon sinoćnje pobjede sasvim sigurno je da će Bayern u nastavak sezone ući mnogo mirnije.

"Svi su igrači vrlo sretni, a također i ljudi iz vodstva kluba. Odigrali smo uistinu jako dobro, i to kod vrhunskog kluba kao što je Juventus", rekao je Louis van Gaal nakon susreta i dodao:

"Taktički smo stajali jako dobro, igrali odlično prema naprijed, a prvo poluvrijeme bilo je fantastično. Na poluvremenu nisam igračima rekao ništa. Osjećam se izvanredno, samopouzdanje momčadi raste, što je jako dobro."

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti