Foto: EPA

Van Gaal: Nažalost, De Jonga smo najvjerovatnije izgubili

Edmir Škorić

Zbog povrede će iskusni holandski reprezentativac Nigel De Jong najvjerovatnije propustiti preostale utakmice na Svjetskom prvenstvu.

De Jong je nakon samo 10-ak minuta igre u jučerašnjoj pobjedi Holandije i Meksika zadobio povredu, pa ga je zamijenio Martins Indi. Selektor Holandije Louis van Gaal smatra da je za iskusnog Milanovog nogometaša Mundijal završen.

"De Jong je imao problema s preponom i morao sam ga zamijeniti. Nije bezazlena povreda. Bojim se da je za njega ovaj turnir završen", rekao je Van Gaal, dodavši:

"Ne znam hoće li biti spreman za naredne utakmice. Ali, da budem iskren, najvjerovatnije neće. On je jedan od najvažnijih igrača i svakako da je ovo ogroman gubitak za nas".

Holandija će u četvrtfinalu SP-a u Brazilu igrati protiv Kostarike koja je na penale izbacila Grčku, dok su Van Gaalovi izabranici okrenuli utakmicu protiv Meksika u zadnjih pet minuta, te su od 0:1 došli do 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.