Van Gaal: Nisam ja Bog, protivnici se mnogo brane

Trener Manchester Uniteda

Van Gaal: Nisam ja Bog, protivnici se mnogo brane

Manchester United u okviru 35. kola engleskog Premiershipa doživio je iznenađujući poraz od West Bromwich Albiona (1:0).

Tim sa Old Trafforda sada ima samo četiri boda više od Liverpoola, a razočarani Van Gaal nakon utakmice istakao je da se rivali Manchester Uniteda previše brane, čak i na svom terenu. 

"Vi mislite da sam ja Bog, ali nisam. Everton je imao organizovanu odbranu, kao i Chelsea na domaćem terenu. Kada ekipa dođe na Old Trafford očekivano je da se brani, ali naši protivnici se mnogo brane i na njihovom terenu. Moramo da radimo na tome, ali to je proces. Teško je brzo dodavati loptu kada je toliko igrača u odbrani", rekao je Van Gaal. 

Manchester United trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji i do kraja sezone vodit će veliku bitku sa Arsenalom, Liverpoolom i Manchester Cityjem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije