Van Gaal od 1. jula u Bayernu

Van Gaal od 1. jula u Bayernu

Iz Bayerna je potvrđeno: Holandski stručnjak Louis van Gaal novi je trener najtrofejnijeg njemačkog kluba od 1. jula.

Najtrofejniji njemački fudbalski klub objavio je kako će Louis van Gaal preuzeti mjesto trenera od 1. jula nakon što je dogovorio sve uslove sa Van Gaalom, ali i njegovim dosadašnjim klubom, novim prvakom Holandije AZ Alkmaarom.
 
"Sretni smo što smo uspjeli osigurati tako uspješnog i iskusnog trenera", rekao je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Van Gaal je sa AZ-om imao ugovor na još jednu godinu, pa su u Bayernu morali platiti odštetu kako bi doveli ovog stručnjaka. Visina odštete nije objavljena.

Van Gaal je u karijeri vodio još Ajax, Barcelonu i reprezentaciju Holandije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije