Van Gaal: Roma se branila, ali ne dovoljno

Van Gaal: Roma se branila, ali ne dovoljno

Trener minhenskog Bayerna Louis Van Gaal osuo je paljbu po Romi zbog njihovog načina na koji su odigrali utakmicu 1. kola Lige prvaka na Allianz Areni.

Van Gaal nije bio zadovoljan što se Roma branila na način da je većina igrača uvijek bila iza lopte, ali je bio zadovoljan što je njegova ekipa slavila sa 2:0.

"S obzirom na okolnosti, mislim da smo igrali dosta dobro. Znamo da su se Italijani u Minhen stigli braniti, ali nakon 70 minuta igre Roma je pala", kaže Van Gaal.

"Roma tokom susreta nije stvorila ni jednu pravu priliku, jer su se došli braniti sa deset fudbalera. To ih je na kraju iscrpilo i mi smo profitirali na njihovoj katastrofalnoj igri", dodao je holandski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti