Van Gaal suspendovao Tonija

Van Gaal suspendovao Tonija

Njemački prvoligaš Bayern suspendovao je napadača Lucu Tonija pošto je Italijan u medijima kritikovao trenera tog kluba Louisa van Gaala.

Toni je u ponedjeljak u izjavi za italijansku televiziju Rai rekao da je prekinuo saradnju sa holandskim stručnjakom i da želi da se vrati u Italiju.

"Četiri mjeseca imam problema s Van Gaalom i mislim da za sve postoje granice. Želim da se vratim u Italiju i postižem golove te ponovo zaigram za reprezentaciju", rekao je Toni.

Italijan će zbog suspenzije propustiti utakmicu u Ligi prvaka protiv Maccabija iz Haife, a nije igrao ni u nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici protiv Bayera iz Leverkusena.

"Njegovo ponašanje je neprihvatljivo i on to dobro zna", rekao je Van Gaal i dodao da očekuje oštru kaznu Upravnog odbora.

Bayern je nedavno kaznio i Philippa Lahma s rekornih 30.000 eura, jer je u medijima kritikovao klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.