Van Gaal: Zašto Mainz ne bi bio prvak?

Van Gaal: Zašto Mainz ne bi bio prvak?

Adnan Beganović

Fudbaleri Mainza najprijatnije su iznenađenje Bundeslige. U 6 utakmica upisali su isto toliko pobjeda, a iako je njemačka sportska javnost jučer očekivala prekid serije Mainza to se nije desilo.

Na Allianz Areni pao je veliki Bayern, čiji trener Louis van Gaal smatra da Mainz može do titule.

"U jučerašnjem duelu imali smo ogromnih problema sa stilom igre koji preferira Mainz. Veliki broj mojih izabranika posao je odradio ispod svakog nivoa, a tako se ne može pobjeđivati", rekao je Van Gaal i dodao:

"Stvorili smo veliki broj prilika, ali naša igra je kada se sve sabere i oduzme bila vrlo slaba, za šta je najzaslužniji upravo Mainz. Uvjeren sam da mogu osvojiti titulu, ako je to nekada mogao Kaiserslautern, zašto sada ne bi i Mainz."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti