Van Gaal želi uskoro voditi reprezentaciju

Van Gaal želi uskoro voditi reprezentaciju

Edmir Škorić

Holandski stručnjak Louis van Gaal je u razgovoru za Kicker potvrdio kako do naredne sezone nema namjeru napustiti Bayern, a onda postati selektor neke svjetske reprezentacije.

Louis van Gaal je sa Ajaxom, Barcelonom, AZ Alkmaarom, pa evo i sada sa Bayernom, nizao sjajne rezultate i osvajao trofeje. No, holandskom stručnjaku nedostaju uspjesi na selektorskoj poziciji...

"Želim biti selektor zemlje koja želi osvajati trofeje. To može biti Njemačka, Španija, Argentina... Moguće je da ću produžiti ugovor sa Bayernom do 2012. godine, a tada bih preuzeo neku reprezentaciju", kazao je Van Gaal za njemački magazin Kicker.

Podsjetimo, Van Gaal je kao selektor Holandije doživio neuspjeh, kada Tulipane nije uspio odvesti na Svjetsko prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.