Van Marwijk: Japan nije loša momčad

Holandski selektor tvrdi

Van Marwijk: Japan nije loša momčad

Edmir Škorić

Sjajan pogodak Wesley Sneijdera donio je holandskoj reprezentaciji drugu pobjedu na Mundijalu. Žrtva je, ovaj put, bila selekcija Japana.

Samuraji su dobrim dijelom utakmice parirali Holandiji, a da nisu bezopasna momčad, potvrdio je i sam selektor Holandije Bert van Marwijk.

"Danas su svi mogli vidjeti kako Japan nije loša momčad i stoga smo morali biti strpljivi. Možemo igrati puno bolje, naravno, ali sa šest bodova iz dva susreta (bez primljenog gola) ne možemo biti nezadovoljni. Došli smo ovdje osvojiti trofej i postati svjetski prvaci, što nimalo nije lako. Ako nastavimo pokazivati stabilnu igru i ako zadržimo naše samopouzdanje i vjeru, onda možemo napraviti nešto veliko. Odnosno, možemo daleko dogurati", kazao je holandski selektor Bert van Marwijk.

"U svakom je utakmici potrebno malo sreće. Na kraju smo slavili s 1:0, makar mislim da smo mogli pobijediti i uvjerljivije", dodao je Sneijder, inače strijelac jedinog gola u suretu Holandije i Japana (1:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.