Van Marwijk: Osjećam da smo favoriti

Selektor Holandije optimista

Van Marwijk: Osjećam da smo favoriti

Edmir Škorić

Holandski selektor Bert van Marwijk nije previše zabrinut zbog protivnika u kvalifikacionoj skupini, koje je saznao nakon današnjeg žrijeba u Varšavi.

"Malo je prerano razmišljati o kvalifikacionim utakmicama. Prva utakmica se igra tek za šest mjeseci. Uredotočit ćemo se za Svjetsko prvenstvo", kazao je van Marwijk novinarima.

"Međutim, lijepo je da ćemo se suprostaviti Erwin Koemanovoj Mađarskoj. Finska, Švedska i Mađarska su poznate nogometnom svijetu, dok su Moldavija i San Marino autsajderi ove skupine", dodaje selektor Tulipana, te dodaje kako ne treba podcijeniti niti jednog protivnika.

"Ne smijemo niti jednog protivnika podcijeniti. Međutim, osjećam da smo favoriti u skupini. Nemamo razloga da se bojimo bilo kojeg protivnika. Normalno, i ne trebamo ako se želimo kvalificirati na Euro 2012. godine."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti