Van Marwijk uputio pozive mladim igračima

Za prijateljski meč s Ukrajinom

Van Marwijk uputio pozive mladim igračima

Edmir Škorić

Holandijski selektor Bert van Marwijk objavio je spisak igrača na koje računa u prijateljskoj utakmici s Ukrajinom.

Ukrajina i Holandija odmjerit će snage 11. augusta, a holandski selektor Bert van Marwijk odlučio je odmoriti igrače koji su iznijeli teret na Svjetskom prvenstvu, odnosno koji su izborili finale Mundijala.

Jedini igrač koji je igrao na SP sa spiska je Utrechtov golman Michel Vorm, iako nije branio niti jednu minutu na SP-u. Svoj debi u reprezentaciji imat će Jeffrey Bouma, Erik Pieters, Ronnie Stam, Siem de Jong, Roy Beerens, Jeremain Lens i Ricky van Wolfswinkel.

"Utakmica protiv Ukrajine dolazi u loše vrijeme za većinu naših igrača, tek su počeli s treninzima u svojim klubovima i stoga ćemo im dati dodatni odmor", kazao je Van Marwijk, dodavši:

"Ovo je za mene prava prilika da dobijem pravi dojam o nekim mladim i talentiranim igračima uoči kvalifikacija za Euro 2012. godine."

Kompletan spisak:

GOLMANI: Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse)

ODBRANA: Vurnon Anita (Ajax), Glenn Loovens (Celtic), Jeffrey Bruma (Chelsea), Erik Pieters (PSV), Ronnie Stam (FC Twente), Ron Vlaar (Feyenoord)

VEZNI RED: Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), David Mendes Da Silva (Red Bull Salzburg), Orlando Engelaar (PSV), Theo Janssen (FC Twente), Siem de Jong (Ajax)

NAPADAČI: Roy Beerens (SC Heerenveen), Jeremain Lens (PSV), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.