Van Marwijk vratio De Jonga

Holandski selektor objavio spisak

Van Marwijk vratio De Jonga

Edmir Škorić

Holandija će u srijedu u Eindhovenu biti domaćin Austriji u prijateljskoj utakmici. Holandski selektor Bert van Marwijk je za ovu utakmicu vratio Nigela de Jonga u reprezentaciju.

Podsjetimo da je Van Marwijk izostavio De Jonga u nedavnim utakmicama, zbog, kako je sam rekao, De Jongove grube igre. Defanzivac Manchester Cityja teško je ozlijedio Hatema Ben Arfu u utakmici protiv Newcastlea u oktobru prošle godine.

Izostavljen je, međutim, Arjen Robben, veznjak minhenskog Bayerna koji se još uvijek vraća u pravu formu od teške povrede sa Svjetskog prvenstva.

Selektor Tulipana, koje je vodio do finala na SP-u u Južnoj Africi, poziv je uručio veznjaku Utrechta Kevinu Strootmanu, koji će tako imati priliku da debituje u dresu nacionalnog tima.

Kompletan spisak Holandije za prijateljsku utakmicu sa Austrijom:

Golmani: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht)

Odbrana: Gregory van der Wiel (Ajax), Peter Wisgerhof (FC Twente), Urby Emanuelson (AC Milan/ITA), Johnny Heitinga (Everton/ENG), Joris Mathijsen (Hamburg/GER), Erik Pieters (PSV Eindhoven)

Veznjaci: Ibrahim Afellay (Barcelona/ESP), Mark van Bommel (AC Milan/ITA), Theo Janssen (FC Twente), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur/ENG), Wesley Sneijder (Inter Milan/ITA), Hedwiges Maduro (Valencia/ESP), Kevin Strootman (FC Utrecht), Nigel de Jong (Manchester City/ENG)

Napadači: Eljero Elia (Hamburg/GER), Ruud van Nistelrooy (Hamburg/GER), Dirk Kuyt (Liverpool/ENG), Jeremain Lens (PSV E

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.