Van Marwijk: Zadovoljan sam rezultatom

Tulipani savladali Dansku

Van Marwijk: Zadovoljan sam rezultatom

Edmir Škorić

Holandija je u prvoj svojoj utakmici došla do pobjede nad Danskom (2:0). Selektor Bert van Marwijk je zadovoljan prikazanim, te ističe kako je bilo teško stvarati šanse protiv 'defanzivne" Danske.

Holandiji je posao olakšao autogol Simona Poulsena, a konačnih 2:0 postavio je u Dirk Kuyt u 85. minuti, nakon što je rezervista Elia pogodio stativu.

"Teško smo stvarali šanse. Danska je organizirana i jaka defanzivna momčad i protiv takve ekipe morate biti strpljivi. Drago mi je da smo na kraju ostvarili pobjedu. Imali smo kontrolu većim dijelom utakmice, osim 15 minuta prije poluvemena. Imali smo šanse da postignemo još golova, ali u konačnici sam zadovoljan rezultatom", kazao je holandski selektor Bert van Marwijk, koji dodaje.

"Ulaskom Eljero Elie smo puno dobili. Lijepo je znati da imamo nekoliko rezervnih opcija u napadu. Dobro smo počeli turnir i ja sam zadovoljan konačnim rezultatom".

U drugom susretu skupine E sastaju se Japan i Kamerun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.