Van Persie i Vermaelen upitni za Liverpool

Problemi za Arsenal

Van Persie i Vermaelen upitni za Liverpool

Menadžer Arsenala Arsene Wenger izjavio je kako su za derbi sa Liverpoolom upitni nastupi kapitena Topnika Robina van Persia i Thomasa Vermaelena.

Van Persie je u srijedu igrao za reprezentaciju Holandije, koja je odnijela pobjedu protiv Engleske na Wembleyu, dok je Vermaelen također nastupio za reprezentaciju Belgije, koja je sa 1:1 remizirala sa Grčkom.

Po povratku u London, ustanovljeno je da su obojica povrijeđeni, što je stvorilo dodatne probleme menadžeru Arsenala Arsene Wengeru.

"Imamo problem sa Vermaelenom, koji moramo riješiti. Od ranije se na povredu žali i Van Persie, koji ima problem sa mišićem. Zaista mi je teško razumijeti zašto naši igrači idu na reprezentativne dužnosti povrijeđeni. Tako se pokazuje nepoštivanje prema igračima", rekao je ljutiti Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.