Van Persie "srušio" Kluiverta, sada je prvi topnik Oranja

Sa tri gola postao najbolji strijelac svih vremena

Van Persie "srušio" Kluiverta, sada je prvi topnik Oranja

Fudbaler Manchester Uniteda i napadač fudbalske reprezentacije Holandije Robin Van Persie sinoć je postao najbolji strijelac Holandije svih vremena.

Naime, sa tri gola postignuta sinoć u pobjedi Oranja od 8:1 protiv Mađarske Van Persie je stigao do broja 41, te tako prestigao legendarnog Patricka Kluiverta koji je do sada bio najbolji strijelac Holandije sa 40 postignutih golova.

Nadapač Crvenih đavola priliku da poveća broj golova postignutih u dresu nacionalnog tima imati će već u utorak kada Holandija u susretu posljednjeg kola kvalifikacija za odlazak na SP, koji je već obezbijedila, gostuje kod Turske.

Robin Van Persie je ovaj rekord proslavio tako što je dotrčao do Kluiverta i zagrlio ga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije