VAR na peruanski način: Sudija zvao fotografa da mu pokaže fotografije

Nezapamćeno u svijetu fudbala

VAR na peruanski način: Sudija zvao fotografa da mu pokaže fotografije

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala širom svijeta imaju podijeljena mišljenja što se tiče video tehnologije (VAR) koja se u posljednje vrijeme sve više koristi u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

VAR je sigurno donio mnogo dobih promjena u svijetu fudbala, ali još uvijek je jasno da ima dosta nedostataka na kojim se može raditi. Da bi se zaustavile nepravde u fudbalu i da je potreban VAR najbolje dokazuje video s jedne utakmice iz Perua.

Naime, Aicuta je na svom terenu dočekala Retamose, a domaći su slavili s 1:0. Nevjerovatan trenutak desio se kod gola kada sudija nije bio siguran da li je korner ili gol. Na kraju je pozvao fotografa koji je slikao iza gola, te je pomoću njegovih slika vidio da je bio gol, ali da je lopta prošla kroz mrežu što je sve zbunilo. VAR na peruanski način.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi