VAR spasio Bayern: Lewandowski 45. golom u sezoni odveo Bavarce u finale DFB Pokala

Frankfurt ispao

VAR spasio Bayern: Lewandowski 45. golom u sezoni odveo Bavarce u finale DFB Pokala

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna večeras su na svom terenu pobijedili Frankfurt (2:1) u okviru polufinala DFB Pokala.

Bavarci su već na samom startu meča mogli da dođu do prednosti kada je nevjerovatan promašaj upisao Lewandowski. Muller ga je sjajno uposlio s desne strane, ali poljski napadač je promašio prazan gol sa svega nekoliko metara.

Međutim, Bayern je i nakon toga nastavio da igra u svom ritmu i to im se isplatilo. Domaći su u 14. minuti poveli sa 1:0 golom Ivana Perišića, a asistenciju je upisao Thomas Muller.

U drugom polufremenu Frankfurt se uspio osloboditi pritiska i zaigrati mnogo bolje. To se gostima isplatilo u 70. minuti kada su iskoristili lošu reakciju odbrane domaćih, a na 1:1 poravnao je Da Costa.

No, Bayern je samo četiri minute kasnije ponovo stigao u prednost. Kimmich je ovaj put bio asistent, a gol za 2:1 postigao je Lewandowski za kojeg je to već 45. gol u sezoni.

Zanimljivo da je pomoćni sudija signalizirao ofsajd kod gola Lewandowskog, ali nakon konsultacija s VAR sobom na kraju je gol Bavaraca opravdano priznat.

Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat večerašnje utakmice, te je Bayern izborio finale DFB Pokala gdje će igrati s Bayerom iz Leverkusena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi