Varane dehidrirao nakon utakmice sa Nigerijom
Foto: EPA.eu

Francuzi u problemima?

Varane dehidrirao nakon utakmice sa Nigerijom

Fudbalski reprezentativac Francuske Raphael Varane hospitaliziran je nakon što je ponedjeljak navečer, nakon što je, prema pisanju španskog lista AS, dehidrirao.

Nakon pobjede Francuske nad Nigerijom od 2:0 defanzivac Galskih pijetlova smješten je u bolnicu, a u trijumfu koji su Francuzi osigurali u posljednjih deset minuta utakmice stoper Real Madrida odigrao je svih 90 minuta.

Očito je da rani termin odigravanja utakmica koje se po lokalnom vremenu u Brazilu igraju u 13 sati ne odgovara fudbalerima, te da puno teže podnose fizičke napore u susretima koji su na programu u ovom dnevnom terminu. 

Varane je već ranije zbog stomačnih problema susret u okviru grupe, protiv Ekvadora počeo na klupi, ali je je posljenjih pola sata ovog meča proveo na terenu.

Nakon novog problema nije poznato da li će on biti spreman za duel četvrtfinala protiv Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti