Varaždin ispao

Treće pretkolo Evropske lige

Varaždin ispao

Fudbaleri Varaždina su ipak eliminisani u trećem pretkolu Evropske lige.

Hrvatski predstavnik je u prvom meču u Bukureštu protiv Dinama odigrao 2:2, ali je iskusniji rumunski tim dobio revanš sa 2:1. Gosti su poveli u 7. minutu golom Danciuelskua, a puleni Samira Toplaka su izjednačili već u 14. zhavlajujući Golubaru. Međutim, rutiner Minteanu je u 26. minutu odveo Dinamo dalje čime im se nije ponovila prošla sezona kad su ispali od splitskog Hajduka.

Peh za Varaždin je bio i izlazak veteran Vugrineca več poslije prvog poluvrijemena. Dalje ide i kiparski AEK Larnaca koji je nakon 3:0 u prvom meču, revanš u Češkoj protiv Mlade Bolselav odigrao 2:2. Jasmin Šćuk je bio na klupi Mlade Boleslav.


Rezultati revanša: Mlada Boleslav - AEK Larnaca 2:2 (Rezniček 51 penal, Stohanzl 75 - Priso 43, Mrdaković 77 penal), prvi meč 0:3, dalje ide AEK
Varaždin - Dinamo Bukurešt 2:2 (Golubar 14 - Danciulescu 7, Munteanu 26), prvi meč 2:2, dalje ide Dinamo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.