Varaždinci žele Feđu Dudića
Toplak namjerava dovesti Dudića u Varaždin

Najbolji strijelac lige napušta Pirotu

Varaždinci žele Feđu Dudića

Edmir Škorić

Sportski direktor i trener Varteksa Samir Toplak izrazio je želju da u redove varaždinske momčadi dovede najboljeg strijelca Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

Samir Toplak je u Varteksu sezonama na funkciji sportskog direktora, a od prošle sezone obnaša i dužnost šefa stručnog štaba.

Varteks je u prošloj sezoni završio na desetom mjestu, a apetiti pred početak nove sezone su porasli, pa Toplak već pravi listu kvalitetnih igrača koji će obući drse "krojača".

Najbolji strijelac Premijer lige BiH iz prošle sezone, Feđa Dudić, prvi je na listi želja. Tako je Toplak dao zeleno svjetlo Upravnom odboru za dovođenje napadača Travnika, koji je 16 puta tresao protivničke mreže u prošloj sezoni.

Dudić je već najavio odlazak sa Pirote, očito zasićen bh. šampionata, pa možda upravo Varaždin bude nova destinacija bivšeg napadača Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.