Varešanović: Bodovi ostaju u Mostaru

Nakon Kupa Velež se okreće prvenstvu

Varešanović: Bodovi ostaju u Mostaru

M. Maksimović

Vremena za neke velike analize nema. Revanš utakmica polufinala Kupa je već prošlost, ekipa se vraća na jedan kolosijek, u domaće prvenstvo. Danas Velež dočekuje ekipu Leotara.

Za razliku od veleža koji je u nešto komotnijem položaju, fudbaleri Leotara se bore za opstanak, pa će danas u Mostaru pokušati do  za njih izuzetno važnih bodova. To znači da ''Rođene'' čeka teška utakmica, jer veliko je pitanje  koliko se jedna mlada ekipa može vratiti u tri dana. 

 

 ''Svi smo željeli finale, ali poruka naših navijača je jasna i zaista želimo tako i nastaviti. Pred nama je 11 kola i idemo iz utakmice u utakmicu sakupljati nove bodove. Ovim mladim momcima treba podrška i treba vremena, a iz utakmice u utakmicu igrat će sve bolje. Možda je i značaj meča sa Širokim učinio pa da „noge budu teške“, ali nećemo se više osvrtati na ono što je bilo", istakao je trener Veleža Mirza Varešanović.

"Danas nam dolazi Leotar koji je u dosta teškoj poziciji na tabeli i sigurno da će učinit sve da se iz Mostara vrati neporažen i tako popravi poziciju na tabeli. S druge strane, nas to ne interesuje i bodovi ostaju u Mostaru. Znam da će biti još mnogo iskušenja do kraja i da je mlada ekipa sklona da oscilira, ali opet ponavljam, idemo iz utakmice u utakmicu. Trenutno samo razmišljamo o pobjedi nad Leotarom'', dodao je Varešanović, koji će danas imati ipak nešto lakši posao u slaganju ekipe jer se u sastav vraćaju Milan Knežević, Amer Jugo i Haris Handžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Istovremeno, Varešanović ne računa na Zlatka Kazazića,Nedžada Serdarevića, Eldara Hasanovića, Anela Hebibovića koji su povrijeđeni odnosno koji zdravstvenih problema. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.